Naslovnica Sport Džeko ispratio Kolarova u penziju: Tvoji centaršutevi, moji golovi…

Džeko ispratio Kolarova u penziju: Tvoji centaršutevi, moji golovi…

109
Kolarov i Džeko

Beograd — Aleksandar Kolarov, bivši fudbalski reprezentativac Srbije, u svojoj 37. godini odlučio je da okonča igračku karijeru.

Kolarov je posljednji angažman imao u Interu, a najavio je da će se u budućnosti posvetiti “nečemu novom u životu, a to je uloga sportskog direktora ili skauta”.

Biranim riječima od Kolarova se oprostio Edin Džeko. Oni su zajedno nastupali za Manchester City, Romu i Inter.

– Od Manchestera, preko Rima do Milana, zajedno smo prošli mnogo toga, i dobrog i lošeg. Dočekao si me u Manchsteru i pomogao mi da postanem dio porodice, onda su nam se putevi nakratko razdvojili, pa sam ja dočekao tebe u Rimu, a onda si otišao i dočekao me u Milanu, gdje nas je fudbal i želja za pobjedama ponovo spojila – počeo je Džeko i nastavio:

– Kroz sve ove zajedničke godine, postao si mi mnogo više od prijatelja. Već nakon nekoliko mjeseci provedenih skupa u Manchesteru, nisi mi više bio tek saigrač, već drug, prijatelj, oslonac. Bio si tu za mene kada je trebalo, bio sam tu za tebe kada god sam trebao. Tvoji centaršutevi, moji golovi, poznavali smo jedan drugog na terenu, bolje nego iko i ne mogu ti opisati koliko mi je žao što te više nećemo gledati na terenu.

– Svi jednom moraju reći zbogom, a ja sam ponosan što sam imao priliku dijeliti svlačionicu s tobom, kroz moju karijeru i radovati se uspjesima, titulama prvaka i zajedničkim golovima. Više si od saigrača, više si od prijatelja, i to što se više nećemo sresti na terenu, neće promijeniti ništa, jer ostaju zajedničke uspomene koje ćemo prepričavati našoj djeci kada god se sretnemo, a sretat ćemo se često. Odmori se brate i uživaj – Dijamantova je poruka Kolarovu.

(StarMo)