Naslovnica Politika Džeferović: Dobili smo pismo Blinkena…

Džeferović: Dobili smo pismo Blinkena…

144
Šefik Džaferović

Sarajevo — Nakon sastanka u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine sa Derekom Cholletom, savjetnikom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država, obratio se Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH rekavši da “SAD podržavaju teritorijalni integritet i euroatlantski put BiH”.

Naglasio je da je na današnjem sastanku poslana veoma važna poruka, a to je da nije moguće nikakvo unilateralno povlačenje iz institucija BiH.

“Nije moguća i ne smije se dalje dozvoliti ova blokada institucija BiH, one moraju funkcionisati i u okviru njih – Predsjedništva BiH i Vijeća ministara BiH trebamo rješavati sva pitanja koja se tiču našeg evropskog puta, pitanja programa reformi i svega onoga što stoji pred BiH”, naglasio je Džaferović.

Istakao je da su danas članovi Predsjedništva BiH dobili i pismo američkog državnog sekretara Anthonyja Blinkena.

“U tom pismu Amerika ostaje posvećena BiH i nastavit ćemo raditi dalje sa našim prijateljima kako bismo prevazišli ovu krizu u kojoj se nalazi BiH”, dodao je.

Kazao je da nimalo ne sumnja u krajnji ishod ove situacije navodeći da je uvjeren da će institucije BiH biti deblokirane.

 

(StarMo)