Naslovnica Region Džaferović u Vukovaru: Žrtve zaslužuju poštovanje i pravdu

Džaferović u Vukovaru: Žrtve zaslužuju poštovanje i pravdu

128
Šefik Džaferović

Vukovar — Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović danas prisustvuje obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Vukovara, na 30. godišnjicu pada tog hrvatskog grada.

Džaferović je poručio da je Vukovar “grad posebnog pijeteta i grad heroj”.

“Želim da učešćem u koloni sjećanja na žrtve Vukovara i polaganjem cvijeća na memorijalnom groblju iskažem svoje poštovanje prema braniocima Vukovara i prema žrtvama velikosrpske agresije. Žrtve zaslužuju poštovanje i pravdu, a zločinci zaslužuju kaznu”, dodao je.

Član Predsjedništva BiH je istakao da do danas nisu odgovarali svi koju su učinili zlo Vukovaru te da ne treba odustati od traženja pravde sve do samog kraja.

“I nakon 30 godina svježe su slike barbarskog razbijanja, bombardiranja i rušenja Vukovara. Te slike i apel za pomoć obišli su cijeli svijet. Odgovorni u svijetu nisu prepoznali šta se dešava i nisu reagirali. Zlo, velikosrpska agresija kasnije se raširila i na druga područja Hrvatske i cijelu BiH. Izvršeni su masovni zločini i sve je kulminiralo genocidom u Srebrenici. Ovo je poruka za današnji svijet i za trenutke koje proživljavamo u regionu. Treba na vrijeme reagirati i odvraćati zlo”, izjavio je Džaferović.

(StarMo)