Naslovnica Mostar Džaferović traži podršku za Guzina: “Najlegitimnji od svih kandidata”…

Džaferović traži podršku za Guzina: “Najlegitimnji od svih kandidata”…

289
Šefik Džaferović

Mostar — Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović kazao je u četvrtak u Mostaru kako želi da se volja građana Mostara što prije prenese kroz lokalno vijeće i na sve druge dijelove vlasti te pozvao ‘probosanski blok’ unutar mostarskog Gradskog vijeća da se konačno ujedini i podrži dr. Zlatka Guzina za gradonačelnika Mostara.

– U Gradskom vijeću Mostara postoji jedna grupacija probosanski orijentiranih političkih stranaka koja ima 18 vijećnika, što je većina u Gradskom vijeću Mostara. U okviru toga postoji kandidat koji je najlegitimniji od svih kandidata u okviru te grupacije i ja pozivam taj blok da se konačno ujedini i da podrže najlegitimnijeg kandidata za gradonačelnika Grada Mostara, a to je Zlatko Guzin – izjavio je Džaferović uoči svečane sjednice Senata mostarskog Univerziteta “Džemal Bijedić”.

U nastavku sjednice Gradskog vijeća, kako je dodao, očekuje da se dr. Guzin izabere za mostarskog gradonačelnika.

– U Mostaru, multietničkom gradu, treba uspostaviti vlast koja će garantirati ravnopravnost svakom čovjeku, svim građanima koji žive u Mostaru i mislim da je to moguće i da to treba uraditi sada kroz ovo Gradsko vijeće koje je konstituirano nakon održanih izbora i mislim da je najbolja garancija za to izbor dr. Guzina za gradonačelnika Grada Mostara- poručio je Džaferović.

(StarMo)