Naslovnica Politika Džaferović-Sattler: Sve političke razmirice ostaviti po strani

Džaferović-Sattler: Sve političke razmirice ostaviti po strani

318

Sarajevo — Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je sa šefom Delegacije EU u BiH Johannom Sattlerom, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Jedna od tema razgovora bila je hitno provođenje procedura u institucijama BiH, kako bi naša zemlja što prije zvanično pristupila sporazumu Evropske unije o zajedničkoj nabavci medicinske opreme potrebne za borbu protiv koronavirusa, posebno respiratora.

Sagovornici su se saglasili da je u ovom trenutku potrebno sve političke razmirice ostaviti po strani, kako bi se kroz saradnju svih aktera omogućio zajednički efikasniji odgovor na pandemiju koronavirusa i ekonomske posljedice koje će pandemija izazvati.

Ambasador Sattler je u tom kontekstu posebno potcrtao zajedničku izjavu Predsjedništva BiH, te naglasio da je dosadašnja reakcija institucija u BiH na svim nivoima, kao i samih građana, izuzetno dobra.

Predsjedavajući Džaferović naglasio je značaj angažmana i podrške koje Evropska unija pruža Bosni i Hercegovini, navodi se u saopštenju.

(StarMo)