Naslovnica BiH Džaferović: Odnosi sa RH su bili u zastoju

Džaferović: Odnosi sa RH su bili u zastoju

407
Šefik Džaferović; foto: arhiva - ilustracija

Sarajevo — Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, čestitajući Zoranu Milanoviću (SDP) na pobjedi, podvukao je da su hrvatski građani jučer odlučili ko će biti njihov predsjednik u narednih pet godina što će on poštovati.

Poželio je da BiH i Republika Hrvatska u budućnosti imaju dobre odnose, a potreba za dobrim međusobnim odnosima tih dviju država nadilazi sva otvorena pitanja koja postoje.

“Želim da se posvetimo rješavanju otvorenih pitanja na principima međusobnog uvažavanja, poštivanja i reciprociteta”, dodao je Džaferović, pozivajući da u narednom periodu dođe do unapređenja odnosa koji su u proteklom periodu bili u zastoju, prenose bh. portali, koji se pozivaju na agenciju Fena.

Džaferović je danas prokomentirao i situaciju koja se događa u Crnoj Gori nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti i uvjerenja te pravnom položaju vjerskih zajednica jasno ističući da se radi o unutrašnjem pitanju te države.

Naglasio je da nema namjeru miješati se u unutrašnja pitanja drugih zemalja, dodajući da će se to riješiti unutar Crne Gore, ali je istovremeno pozvao da se sva pitanja, uključujući i to pitanje, rješavaju razgovorom.

(StarMo)