Naslovnica Politika Džaferović o CG: Izljevi mržnje i napadi na Bošnjake

Džaferović o CG: Izljevi mržnje i napadi na Bošnjake

242
Šefik Džaferović; foto: arhiva - ilustracija

Sarajevo — Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović danas je oštro osudio napade na Bošnjake u Pljevljima, ali i napade na političke neistomišljenike u Crnoj Gori, koji su se dogodili nakon nedjeljnih parlamentarnih izbora u toj zemlji.

– Svima nam je teško kada vidimo tolike izlive mržnje, slike i poruke koje podsjećaju na vrijeme rata u BiH. Međutim, danas su drugačije okolnosti i vrijeme. Želim da Crna Gora nastavi evropski i NATO put, put relaksacije međuetničkih odnosa, a sve je to rađeno pod vodstvom predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića – rekao je Džaferović.

Bilo bi dobro, poručio je, kako za građane Crne Gore, ali i regiona, da Crna Gora nastavi svoj evropski i NATO put, jer takav put je najbolji za sve.

– Strašno je vidjeti te izlive mržnje i napade na Bošnjake i političke neistomišljenike. To je barbaski čin. To nije put kojim se ide. Tako se ne ponašaju civilizirani ljudi i kada gube i kada dobijaju. Poštujete pravo drugog – rekao je Džaferović, prenose bh. portali, koji se pozivaju na Fenu.

Smatra da se trenutna dešavanja ne mogu odraziti puno na BiH, jer, kako je naglasio “BiH je skupo platila svoju slobodu i nema tog događaja ni u regionu pa ni u svijetu koji može uticati na put BiH, put u EU i NATO”.

(StarMo)