Naslovnica BiH Džaferović: Nema ni pobjednika niti pobjeđenog

Džaferović: Nema ni pobjednika niti pobjeđenog

356
Šefik Džaferović; foto: arhiva - ilustracija

Sarajevo — Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović izjavio je danas u Sarajevu da u današnjoj odluci o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH nema pobjednika niti pobjeđenog, od bilo kojeg političara ili bilo koje politike.

“Ovdje su pobjednici Bosna i Hercegovina i svi njeni narodi i građani”, istakao je Džaferović.

Pojasnio je da je Predsjedništvo danas usvojilo program reformi Bosne i Hercegovine koji će biti dostavljen NATO-u dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara u Vijeću ministara BiH.

“Nakon toga je donesena odluka o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH koja će biti dostavljena Predstavničkom domu PSBiH”, rekao je Džaferović, prenosi Fena.

Dodao je da su protekla dva mjeseca u Predsjedništvu, zajedno s prijateljima iz svijeta i NATO-om, naporno radili i sačinili dokument koji omogućava nastavak saradnje s tim savezom.

“Taj dokument je u skladu s principom vladavine prava i podržavaju ga naši prijatelji iz svijeta i NATO”, kazao je Džaferović.

Naveo je da u narednom periodu očekuje deblokadu rada Predstavničkog doma PSBiH i uspostavu vlasti u cijeloj BiH.

“Ovdje je postignut konsenzus među članovima Predsjedništva koje je jednoglasno donijelo ovu odluku jer nije moguć nikakav diktat, ni Džaferovićev, ni Dodikov, ni Komšićev, niti bilo kakav unilateralni diktat unutar BiH”, naglasio je Džaferović.

(StarMo)