Naslovnica BiH Džaferović-Metin: Izvoz mesa u Tursku – podrška povratnicima

Džaferović-Metin: Izvoz mesa u Tursku – podrška povratnicima

423

Sarajevo — Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je zamjenika ministra poljoprivrede i šumarstva Republike Turske Fatiha Metina, saopšteno je iz Predsjedništva BIH.

Gospodin Metin je informisao člana Predsjedništva BiH Džaferovića o stepenu realizacije projekta izvoza svježeg mesa iz Bosne i Hercegovine u Republiku Tursku, kojim se želi osigurati jačanje i razvoj poljoprivrednog sektora u našoj zemlji.

Tokom sastanka naglašeno je da projekat prevashodno predstavlja podršku povratnicima i povećanju njihovog životnog standarda. Sagovornici su ukazali na značaj potpisanog novog Sporazuma o slobodnoj trgovini između Bosne i Hercegovine i Republike Turske kojim je osiguran dugoročni izvoz svježeg mesa i mesnih prerađevina iz Bosne i Hercegovine u Tursku.

Naglašena je potreba očuvanja transparentnosti cijelog procesa, čime će se osigurati da poljoprivredni proizvođači imaju zagarantovan otkup i plasman svojih proizvoda. Član Predsjedništva BiH Džaferović ocijenio je da su stvoreni dobri preduslovi za uspješnu realizaciju ovog projekta, stoji u saopštenju iz Predsjedništva BiH.

(StarMo)