Naslovnica BiH Džaferović-Merkel: Podrška Njemačke će se nastaviti

Džaferović-Merkel: Podrška Njemačke će se nastaviti

374

Zagreb — Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je sa kancelarkom Njemačke Angelom Merkel tokom Kongresa Evropske narodne partije, koji se održava u Zagrebu.

Džaferović je informirao kancelarku Merkel o aktuelnoj situaciji u našoj zemlji i jučerašnjem dogovoru u Predsjedništvu BiH, te odlukama koje su donesene. Merkel je pozdravila ovaj dogovor i čestitala članovima Predsjedništva BiH.

Tema razgovora je bila i migrantska kriza, a kancelarka Merkel izrazila je spremnost Njemačke da pomogne u rješavanju krize, prenose bh. portali, koji se pozivaju na Fenu.

Član Predsjedništva BiH Džaferović je zahvalio za dolazak njemačke delegacije u BiH i spremnost Njemačke da pruži pomoć našoj zemlji, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Džaferović je posebno zahvalio za snažnu podršku koju Njemačka, i kancelarka Merkel lično, sve vrijeme pružaju Bosni i Hercegovini.

“Svi već odavno znamo da kancelarka Merkel nosi Bosnu i Hercegovinu u srcu. Duboko poštujem pažnju koju ona poklanja našoj zemlji i cijelom regionu”, kazao je Džaferović.

Kancelarka Merkel je zahvalila Džaferoviću i potvrdila da će se podrška Njemačke našoj zemlji nastaviti i ubuduće.

(StarMo)