Naslovnica BiH Džaferović: Gomila nesitina o meni iz Srbije…

Džaferović: Gomila nesitina o meni iz Srbije…

671
Šefik Džaferović

Sarajevo — Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović je u saopćenju za javnost naveo da je “Srbijanska obavještajna služba, po mnogo puta viđenom receptu, preko režimskih beogradskih medija, Novosti i Tanjuga, ponovo plasirala gomilu neistina o njemu”.

“Ovaj put je riječ o nebuloznom pokušaju da me se dovede u vezu sa nedavno ubijenim iranskim generalom Kasemom Sulejmanijem. Pri tome se reciklira stara, davno raskrinkana laž velikosprskih propagandista o navodno počinjenim ratnim zločinima. Sam sadržaj objavljenih tekstova, u potpunosti satkanih od neistina, ne bi zaslužio ni jedno slovo reakcije, da nije riječ o poruci koja mi se preko režimskih srbijanskih medija šalje kao članu Predsjedništva BiH” – navodi se u saopćenju.

Džaferović dodaje kako je očigledno da predstavlja branu još živoj velikosrpskoj ideologiji, jer stalno govori istinu o agresiji, zločinima i genocidu, „koja im se ne dopada i koju svojom propagandom nastoje izmijeniti“.

“Ta ideologija nije digla ruke od Bosne i Hercegovine i ovakvim udarima pokušava ušutkati bošnjačke političare, te oslabiti pozicije države BiH, i posebno bošnjačkog naroda. Novi propagandni udar iz Srbije neće me spriječiti da nastavim iznositi istinu i dosljedno se borim za interese Bosne i Hercegovine – navodi Džaferović u saopćenju za javnost”, prenosi Press služba Predsjedništva BiH.

(StarMo)