Naslovnica Politika Džaferović demantovao Netanjahua: BiH “ne podržava ubistva nedužnih civila”

Džaferović demantovao Netanjahua: BiH “ne podržava ubistva nedužnih civila”

89
Šefik Džaferović

Sarajevo — Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović reagujući na objavu izraelskog premijera Benjamina Netanyahua na društvenim mrežama u kojoj je postavio zastave zemalja koje navodno podržavaju izraelske napade u Gazi, istakao je da “BiH ne podržava i ne može podržavati ubistva nedužnih civila”.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu zahvalio je danas na Twitteru državama koje su podržale Izrael u najnovijim sukobima sa Palestincima, među kojima su i tri zemlje Zapadnog Balkana. “Hvala vam što ste odlučno stali uz Izrael i podržali naše pravo na samoodbranu od terorističkih napada.

“Premijer Izraela Benjamin Netanyahu stavio je zastavu Bosne i Hercegovine uz zastave zemalja koje podržavaju aktuelne akcije Izraela. Moja poruka premijeru Netanyahuu je da Bosna i Hercegovina ne podržava i ne može podržavati ubistva nedužnih civila u Gazi koja vrše izraelske vojne snage. Pozivam premijera Netanyahua da obustavi nesrazmjerne napade na Gazu i da svoj doprinos kako bi se uspostavio mir za palestinski i izraelski narod”, poručio je Džaferović.

 

(StarMo)