Naslovnica Politika Džaferović će na dva dana u Holandiju

Džaferović će na dva dana u Holandiju

177

Sarajevo/Den Haag — Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović boravit će u posjeti Kraljevini Nizozemskoj, 25. i 26. aprila, gdje će se susresti s nizozemskim kraljem Willemom-Alexanderom, premijerom Markom Rutteom i drugim predstavnicima Kraljevine Nizozemske kao i međunarodnih institucija i organizacija sa sjedištem u Haagu.

Kako je protokolom posjete predviđeno, Džaferović će se sastati s nizozemskim kraljem Willemom-Alexanderom u ponedjeljak u kraljevskoj Palači u Haagu.

Isti dan, (25. aprila) Džaferović će se sastati s gradonačelnikom Haaga Janom van Zanenom, a nakon toga i s predsjednicom Predstavničkog Parlamenta Verom Bergkamp, te s predsjednikom Senata Janom Anthoniejem Brujinom.

Džaferović će se u ponedjeljak sastati i s generalnom direktoricom Međunarodne komisije za nestale osobe Kathryne Bomberger.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH će posjetu nastaviti u utorak, 26. aprila, sastancima s predsjednicom Međunarodnog suda pravde Joan E. Donoghue, te s predsjednikom Međunarodnog krivičnog suda Piotrom Hofmanskim, a zatim zamjenicima glavnog tužioca Mammeom Niangom i Nezhatom Shameemom.

Džaferović će posjetu završiti sastankom s premijerom Nizozemske Markom Rutteom, 26. aprila, u zgradi Vlade Nizozemske, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

 

(StarMo)