Naslovnica Izdvojeno Džaferović: BiH već donijela odluke o NATO-u

Džaferović: BiH već donijela odluke o NATO-u

150
Šefik Džaferović

Sarajevo — Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović kazao je da je Bosna i Hercegovina već ranije donijela zakone, odluke i strategije koje trasiraju put zemlje u NATO.

“Integracija BiH u NATO garantira sigurnost i stabilnost naše zemlje, a izjavama poput ove koju je dao ruski ambasador nastoji se da se ta stabilnost i sigurnost podrivaju”, istakao je Džaferović.

Stavove ambasadora Ivancova Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, nazvao je nimalo bezazlenim, navodeći da je riječ o destruktivnoj ulozi Rusije na ovim prostorima.

Komšić smatra da takav agresivan pristup Ruske Federacije i atak na ono što je Bosna i Hercegovina kroz svoje zakone i odluke definirala, upravo daje Senatu SAD-a za pravo kada tvrdi da Rusija ugrožava suverenitet BiH.

Sličnog stava je i Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, koji je rekao da naša država ide ka NATO-u, sviđalo se to Ivancovu ili ne.

Kada je riječ o tome treba li BiH ući u NATO, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je rekao da odluke o članstvu u NATO nema, i nema puta BiH u taj savez, niti će ga biti, i za to nije kriv ni Ivancov ni Ruska Federacija.

“Oni su obični trbuhozborci svojih mentora, koji se kriju po drugim ambasadama u Sarajevu. Da su zaista zaštitnici interesa BiH u koju se kunu, ne bi žrtvovali svog ministra sigurnosti zarad ambasadora Pakistana i ne bi pažljivije gledali šta kaže Vijeće za provođenje mira, izmišljeno tijelo, nego parlament BiH, biran na izborima”, kazao je Dodik, prenosi federalna.ba.

(StarMo)