Naslovnica Mostar DZ Stari grad: Osam smrtnih slučajeva u mjesec dana

DZ Stari grad: Osam smrtnih slučajeva u mjesec dana

512

Mostar — Od bolesti covid-19, koju uzrokuje koronavirus (SARS CoV-2) u oktobru je bilo osam smrtnih slučajeva na području koje pokriva Javna ustanova (JU) Dom zdravlja (DZ) Stari grad Mostar, saznaje portal StarMo.ba iz izvora u toj zdravstvenoj instituciji.

Od osmero umrlih od posljedica zaraze, četiri osobe su muškog pola, godišta rođenja 1966., 1983., 1950., 1968., te četiri žene godišta 1944., 1933., 1973., 1995.

Iz navedenih godišta rođenja, može se vidjeti kako su od zaraze virusom korona, te od bolesti covid-19, umrle i osobe relativno mlađe životne dobi, te se još jednom pokazalo da nije sasvim tačna tvrdnja s početka pandemije o tome kako od koronavirusa umiru samo stariji.

U oktobru, saznaje se iz izvora u JU DZ Stari grad Mostar, je bilo 743 pacijenta pozitivna na SARS CoV-2 na području koje pokriva navedena zdravstvena institucija. Tako je ukupan broj aktivnih na SARS CoV-2 na kraju mjeseca bio 429 pacijenata, te 314 oporavljenih.

“Pozivamo građane da se pridržavaju epidemiloških mjera, te tako sačuvaju svoje i zdravlje svojih najmilijih. Sa vašim odgovornim ponašanjem pomozite nam u suzbijanju epidemije”, apelovali su iz JU DZ Stari grad Mostar.

(StarMo)