Naslovnica Izdvojeno DZ Stari grad: Dosad najteži dan u decembru

DZ Stari grad: Dosad najteži dan u decembru

806

Mostar — Pandemija virusa korona (SARS CoV-2), što se tiče područja koje pokriva Javna ustanova (JU) Dom zdravlja (DZ) Stari grad Mostar, ne jenjava.

Prema informacijama koje je StarMo portal dobio u srijedu iz te zdravstvene institucije, radi se o danu sa najviše novozaraženih u decembru i taj broj iznosi 71, a još se čekaju rezultati za 104 osobe koje su testirane.

“U periodu od 1. 12. 2020 do 9. 12. 2020 imamo 302 novozaražena pacijenata na SARS CoV-2. Svi slučajevi su aktivni, 5 pacijenata je do sada hospitalizovano i imamo 2 smrtna slučaja – 1 osoba muškog spola 1942. godište, te jedna osoba ženskog spola 1958. godište”, saopštili su za portal StarMo iz JU DZ Stari grad Mostar.

Navode da je u istom periodu ukupan broj testiranja na SARS CoV-2 iznosio 882.

“Zbog pogoršane epidemiloške slike još jednom apelujemo da se narod pridržava naredbi Kriznog štaba. Samo u prošlom mjesecu imali smo 59 hospitalizovanih pacijenata, čiji je uzročnik bio SARS CoV-2, a pripadaju našoj instituciji. Bolnički kapaciteti su preopterećeni, također Centar za dijagnostiku i Covid ambulanta. Molimo vas držite fizičku distancu, nosite make, izbjegavajte rukovanje, održavajte higijenu ruku i respiratornu higijenu, te izbjegavajte bespotrebno zadržavanje u zatvorenim prostorijama”, još jednom su apelovali iz JU Dom zdravlja Stari grad Mostar.

(StarMo)