Naslovnica Mostar Dvodnevni program za Novu godinu, uz jako osiguranje

Dvodnevni program za Novu godinu, uz jako osiguranje

413
foto: Fena

Mostar — Mostar i ove godine organizira dvodnevni program za doček Nove godine na otvorenom, a za dobru zabavu u novogodišnjoj noći pobrinut će se domaći bend Twist, istarska grupa Gutsafi, te zagrebačko Hladno pivo, koje će uvesti Mostarce u novu godinu.

Slavlje se nastavlja i sljedeći dan kada će se održati “after party” uz ritmove mostarskog Big Benda i Crvene jabuke.

“Grad Mostar tradicionalno, treću godinu za redom, organizira doček Nove godine na otvorenom kako bi u dobroj atmosferi na trenutak zaboravili sve brige, nedaće, probleme i prepustili se lijepim osjećajima i emocijama dočeka Nove godine, odnosno osjećajima međusobne ljubavi i prijateljstva”, izjavila je glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina na konferenciji za novinare.

Komadina je u svoje lično te uime gradonačelnika Mostara i svih zaposlenih u Gradskoj upravi Mostara, građanima poželjela da Novu godinu dočekaju u dobrom zdravlju i raspoloženju, uz želju da svi skupa učinimo sve da okruženje u kojem živimo bude ljepše.

Za produkciju ovogodišnjeg dočeka zadužen je Mili Tiro iz MC Pavarotti Mostar koji se osvrnuo na događaje u mostarskom Zimskm gradu, podsjetivši kako je u proteklih mjesec danas održan niz koncerata i drugih događaja koji su privukli veliki broj publike.

“Mislim da smo ove godine napravili značajan i bitan iskorak i nadam da je ovo putokaz za ono što ćemo raditi u budućnosti”, kazao je Tiro.

Na staru godinu tačno u podne planiran je i doček “dječje nove godine” te su organizatori pozvali Mostarce i Mostarke da dovedu svoju djecu na tu proslavu.

O sigurnosnom aspektu dočeka Nove godine govorio je portparol MUP-a HNK Ljudevit Marić koji je najavio jako osiguranje policije kako bi se održao javni red i mir.

“Nećemo se libiti upotrebiti represiju prema osobama koje budu narušavale javni red i mir i dovodili u opasnost građane koji će učestvovati na koncertu”, upozorio je Marić, prenijela je Fena.

Na konferenciji za novinare video linkom su se obratili i izvođači novogodišnjeg programa (Gustafi, Hladno pivo i Crvena jabuka) te uz stihove “Bio mlad ili star za doček Nove godine dođi u Mostar” najavili odličnu zabavu za najluđu noć.

(StarMo)