Naslovnica BiH Dva povratnička sela povezana sa Nevesinjem i Mostarom

Dva povratnička sela povezana sa Nevesinjem i Mostarom

1248
foto: Vlada FBIH

Nevesinje — Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić boravio je u četvrtak u Nevesinju gdje je obišao završetak radova na izgradnji putnih dionica u selima Kljuna i Gornja Bijenja.

Završetkom radova na izgradnji ovih putnih dionica ova sela povezana su s Nevesinjem i Mostarom, a povratnici ističu da će najveći značaj imati tokom zime.

Ministar Ramić je istakao da je pored izgradnje putne infrastrukture u ovim mjestima bilo i drugih projekata kao što su rekonstrukcija krova na džamiji i izgradnja spomen-obilježja, te naglasio da je u dvije faze u putnu infrastrukturu sela Kljuna uloženo oko 140.000 KM, a u Bijenju oko 50.000 KM.

– U ovoj i prošloj godini u infrastrukturu na području Nevesinja uloženo je blizu 250.000 KM – kazao je Ramić, saopšteno je iz Vlade Federacije BiH.

Naglasio je da kroz različite projekte nastoje doći do svakog povratnika, kako bi došao do zaposlenja ili mu bili smanjeni troškovi, te ponovo skrenuo pažnju onima koji se bave poljoprivredom da razmišljaju o proširenju gazdinstava, saopšteno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

(StarMo)