Naslovnica Mostar Dva HDZ-a o Mostaru: Izbora mora biti…

Dva HDZ-a o Mostaru: Izbora mora biti…

422
foto arhiva

Mostar — Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar Slaven Zeljko je u petak u Domu HDZ-a BiH zajedno sa svojim suradnicima ugostio izaslanstvo Gradskog odbora HDZ 1990 Mostar na čelu s povjerenikom Zoranom Petrićem – javili su iz HDZ BiH.

Povod ovog sastanka bila je “trenutna politička situacija u Gradu Mostaru kada je u pitanju održavanje izbora”.

“Obje političke stranke složne su da se lokalni izbori u Mostaru moraju održati, te izražavaju zajednički stav kako kroz parlamentarnu proceduru mora doći do usvajanja izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH.

Povjerenik Petrić je istakao kako HDZ 1990, kao punopravni član Hrvatskog narodnog sabora, cijeni konstruktivan pristup Pregovaračkog tima Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar, kao i napore koji su uloženi ka pronalaženju rješenja, ali i političke volje “s druge strane stola”, a sve u cilju da građani Mostara konačno ostvare svoje pravo izlaska na lokalne izbore.

Sastanku su ispred Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar pored predsjednika Zeljke nazočili i članovi Pregovaračkog tima Damir Džeba i Vlatko Marinović.

Pregovarački tim HDZ-a BiH naglasio spremnost za otvorene razgovore sa svim relevantnim političkim opcijama u Mostaru koje pokažu političku volju u rješavanju trenutno gorućeg pitanja grada” – stoji u saopštenju za javnost.

(StarMo)