Naslovnica BiH Duvanjski Merhamet se zahvaljuje Rudolfu, Ivanu, Općini…

Duvanjski Merhamet se zahvaljuje Rudolfu, Ivanu, Općini…

184

Tomislavgrad — Osnovni odbor “Merhameta” Tomislavgrad, koji djeluje u okviru Regionalnog odbora “Merhameta” Mostar, u toku 2020. godine imao je brojne aktivnosti i pored otežavajućih okolnosti izazvanim pandemijom Covid 19.

Prema riječima sekretara Osnovnog odbora “Merhameta” Tomislavgrad Halila Hadžića, te aktivnosti potpomognute su podrškom donatora i donacijama plemenitih ljudi.

– Donacija koju smo, između ostalih, primili od našega Duvnjaka, mladog poduzetnika koji je želio ostati anoniman, hvale je vrijedna i ovim putem mu se iskreno zahvaljujemo. Zaprimili smo novčanu donaciju od firme “Avangarde” d.o.o. (benzinska crpka “Dukić”) koju smo iskoristili za kupovinu prehrambenih artikala i sredstava za ličnu higijenu. Uz donaciju od firme “Prodex”, obezbijedili smo pakete za porodice koje su u socijalnoj potrebi. Ovim putem zahvaljujem se i gospodinu Rudolfu – Rudiju Dukiću i njegovovim uposlenicima u firmi “Avangarde” d.o.o., kao i direktoru “Prodexa” iz Tomislavgrada Ivanu Šteki na kontinuiranoj pomoći “Merhametu” – kazao je Hadžić, dodajući da plemenitost i humanost Duvnjaka, uvijek izbije na površinu kada se za to ukaže potreba i prilika, saopšteno je iz Merhameta.

Općina Tomislavgrad je ustupila “Merhametu” prostoriju za kancelariju (bivša zgrada komiteta) na deset godina i bez naknade.

Halil Hadžić je izrazio zahvalnost bivšem načelniku, a novom premijeru Kantona 10 Ivanu Vukadinu.

– Preostaje nam da ustupljeni kancelarijski prostor preuredimo i osposobimo za njegovu namjenu, te očekujemo pomoć poduzetnika i dobrih ljudi. Stoga, pozivamo Duvnjake, poduzetnike i sve ljude dobre volje, da nam pomognu, u skladu sa svojim mogućnostima – kaže Hadžić.

Oni koji to žele, pomoć u novčanom iznosu mogu uplatiti na:

HO Merhamet MDD Tomislavgrad

ISP-bank

tr.r.1549995000217842

mat.br.740422

(StarMo)