Naslovnica BiH Duraković i Ahmetović saslušani u MUP-u Srebrenica

Duraković i Ahmetović saslušani u MUP-u Srebrenica

346
foto: ilustracija

Sarajevo/Srebrenica — Ćamil Duraković i Sadik Ahmetović, članovi izbornog štaba Koalicije ‘Moja adresa Srebrenica’ saslušani su u petak (11. 12.) u Policijskoj stanici Srebrenica.

Oni su dali svoje iskaze u svojstvu svjedoka, a povod je bio, kako kažu, njihova ranija prijava neregularnosti izbornog procesa u Srebrenici.

„Očekivao sam da ću kao svjedok pričati o svim stvarima vezanim za izborne prevare, ali je glavno pitanje na saslušanju bilo odakle nam informacija da je 1.400 Srba iz Srbije neregularno prijavljeno na birački spisak”, rekao je Ahmetović, na konferenciji za novinare nakon saslušanja u policiji, prenio je Radio Slobodna Evropa.

“Istražitelja, koji je bio jako korektan, je samo to interesovalo, a ne i ostale neregularne radnje u vezi lokalnih izbora. Nakon saslušanja sam stekao utisak da se na ovaj način želi skrenuti pažnja sa istrage koju sprovode institucije Bosne i Hercegovine, da bi slučaj bio prebačen na MUP Republike Srpske, a nakon toga i zaključio bez kažnjavanja počinilaca izbornih prevara“, dodao je.

Inače, inicijativa ‘’Moja adresa; Srebrenica’’ uputila je 16. novembra žalbu Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine (CIK BiH) tražeći da se pokrene istraga o licima koja su glasala na lokalnim izborima u Srebrenici bez važećih dokumenata BiH.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)