Naslovnica Sport “Dupla kruna – krajnji cilj Mostar SG Staklorada”

“Dupla kruna – krajnji cilj Mostar SG Staklorada”

400

Mostar — Mostar Stari Grad (SG) Staklorad u srijedu, 31. marta, u okviru polufinala play-offa za šampiona Premijer futsal lige BiH u dvorani Midhat Hujdur Hujka, u 18 sati dočekuje ekipu GFC Sarajevo.

Igrač mostarskog Staklorada Milan Rakić kazao je kako svi iz njegovog tima očekuju prolaz u finale, te da je za njih to jedini uspjeh.

“Svjesni smo da neće biti lako i da je GFC Sarajevo dobra ekipa. Već smo se mučili s njima kad smo igrali kući, a pogotovo na gostovanju, kad smo ih jedva pobijedili. Dobro smo trenirali, u dobroj smo formi i spremni smo ih sutra pobijediti”, kazao je Rakić, penijeli su u utorak bh. portali, pozivajući se na Fenu.

Istakao je kako je dupla kruna krajnji cilj Mostar SG Staklorada.

“Igramo završnicu prvenstva i to je najbitnije. Uvijek idemo utakmicu po utakmicu, želimo pobijediti u polufinalu i onda čekamo novog protivnika. Želimo također osvojiti i Kup BiH, ali to je još daleko”, kazao je Rakić.

Milan Rakić rođen je prije 27 godina u Kruševcu u Srbiji, a u dosadašnjoj karijeri pored Mostar SG Staklorada nosio je dres Ekonomca (Srbija), Murtera (Hrvatska), Informatike i Imperijal WET (Rumunija).

“U Mostaru sam bio prije dvije godine i igrao sam polusezonu. Znam sve što se tiče kluba i grada i zato sam se i vratio. Zadovoljan sam odnosom ljudi u klubu i sve su to dobri momci”, kazao je Rakić.

(StarMo)