Naslovnica Izdvojeno Dunović: U Izvještaju EK nema legitimnog predstavljanja…

Dunović: U Izvještaju EK nema legitimnog predstavljanja…

473
Čović i Dodik

Sarajevo — Milan Dunović, potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, gostujući u emisiji Dan uživo na televiziji N1, kazao je da radna večera člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i lidera HDZ-a Dragana Čovića sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, je “nastavak trenda koji dolazi iz Hrvatske i iz Srbije, a to je da je se pokušava u BiH razgovarati sa liderima naroda”.

“Mi nemamo lidere naroda, mi nemamo legitimne institucije BiH, ovo je sistemsko negiranje institucija BiH. Postavlja se pitanje da li Dodik ide kao član Predsjedništva BiH ili kao lider Srba, ili na neki drugi način”, rekao je.

Šta Dodik i Čović mogu tražiti kod Vučića, upitao ga je voditelj Zvonko Komšić.

“Izvještaj Evropske komisije o napretku BiH ka EU se očigledno ne sviđa ni Čoviću ni Dodiku, i onda ovo hodanje po susjednim državama pokušava poništiti sve što je EU u izvještaju rekla. U tom izvještaju nema legitimnog predstavljanja, nema izmjena Izbornog zakona po interpretaciji HDZ-a presude po apelaciji Ljubića. Jedno piše u presudi, a potpuno suprotno ono što političari iz HDZ-a interpretiraju”, kazao je Dunović.

Kompletan tekstn je na ovom linku.

(StarMo)