Naslovnica Politika Dunović: HNS BiH “priziva terorističko djelovanje u BiH”

Dunović: HNS BiH “priziva terorističko djelovanje u BiH”

234
Milan Dunović; foto: arhiva - ilustracija

Sarajevo — Milan Dunović, potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine (DF) kazao je za N1, kako je “namjera HDZ-a, odnosno HNS-a, pogotovo u preidzborno vrijeme, vrlo opasna i na neki način priziva terorističko djelovanje u BiH”.

Komentirajući HNS-ovo saopćenje u kojem se daje podrška Francuskoj, a na vodi kako su “Hrvati Bosne i Hercegovine osjetili su posljedice ekstremnog islamističkog djelovanja tokom rata u BiH 1992-1995”, Dunović je rekao kako je “borba protiv terorizma vrijednost koja se baštini u BiH, ali da je izjava HNS-a nešto potpuno drugo”.

“Naziva se terorizam po jednoj vjeroispovijesti što je apsolutno netačno i čak se dovodi u kontekst sa odbranom od agresije u periodu 92-95, dovodi se terorizam u kontekst rata u BiH. Svi dobro znamo da se u BiH vodila agresija na BiH. Odbrana od agresije nema veze s islamskim terorizmom, zapravo nema veze s terorizmom uopće. Mislim da namjera HDZ-a, odnosno HNS-a, pogotovo u predizborno vrijeme, je vrlo opasna i na neki način se priziva terorističko djelovanje u BH ne bi li se BiH destabilizirala”, rekao je Dunović.

 

(StarMo)