Naslovnica Izdvojeno Dudić poziva na oprez

Dudić poziva na oprez

679
trener Veleža Feđa Dudić; foto: ilustracija

Sarajevo/Mostar — FK Velež sutra će na svom Stadionu Rođeni pokušati nastaviti pobjednički niz protiv FK Sloboda, koja u Mostar dolazi nakon solidne partije protiv prvaka FK Sarajevo, kojem su na svom Tušnju otkinuli dva boda.

Kako to obično biva, u gradu na Neretvi stvorila se velika euforija među pristalicama Veleža, ali pred sutrašnji meč trener Rođenih Feđa Dudić u najavi utakmice za SportSport.ba ipak poziva na oprez:

“Vidim da se u gradu već stvorila euforija i priča da utakmicu sa Slobodom treba samo odraditi”, rekao je Dudić i nastavio:

“Bodovi su se unaprijed upisali, ali ja neću podleći toj priči. Svjestan sam da je navijače uhvatio jedan vid euforije, ali nas sutra očekuje zaista težak meč. Ekipa Slobode je u zadnjem kolu protiv Sarajeva pokazala da bez obzira u kakvim se problemima nalazila da ima svoj kvalitet tako da nama ništa ispod maksimalnog pristupa neće donijeti dobro u ovom meču. Treba se sjetiti naše prve utakmice prije nešto više od dva mjeseca. To je bila moja prva utakmica na klupi Veleža, mi smo imali nula bodova, a Sloboda 4 i bila je apsolutni favorit. U međuvremenu smo mi skupili bodova onoliko koliko imamo, Sloboda samo 13, a imali su i dosta svojih problema. Mi smo se u tom periodu podigli u svakom pogledu, igramo dobro, osvajamo bodove i imamo odličnu atmosferu”.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)