Naslovnica Sport Dudić: Motiv nam je bio i “pobjeda na livadi”

Dudić: Motiv nam je bio i “pobjeda na livadi”

674
trener Veleža Feđa Dudić; foto: ilustracija

Sarajevo/Mostar — Feđa Dudić je u Mostar došao kada je Velež bio zakovan za dno i bez ijednog boda, a sada Rođeni mogu mirno da čekaju naredne mečeve sa 15 bodova na kontu i sa daleko većim samopouzdanjem, koje je dodatno poraslo nakon pobjede nad Zrinjskim (1:0), piše SportSport.ba.

Dudić je trener koji još uči i ima puno prostora za napredak, ali sudeći po prvim angažmanima, pred njim je svijetla budućnost. Trenirao je GOŠK sa dosta uspjeha, sada radi sjajan posao u Veležu, koji je digao iz mrtvih, a pobjedu nad Zrinjskim opisuje kao jednu od najvećih u njegovoj karijeri.

Koliko Vama u FK Velež i navijačima znači ova pojeda nad gradskim rivalom?

“Sigurno da nam svima puno znači ova pobjeda. Psihološki i tabelarno smo se podigli i to je super, ali ipak tu s radi o prestižu u gradu i zato je to posebna pobjeda. Tri boda su uvijek tri boda, ali ipak prestiž je prestiž. Nije svejedno da li se pobijedi Zrinjski ili neka tamo druga ekipa. Dugo nismo pobijedili Zrinjski i ova pobjeda navijačima je posebno draga. I nakon utakmice sam izjavio, mislim da je ovo jedan vid naše nagrade navijačima. Ovo je naš poklon za navijače koji su nas toliko podržavali i u Kaknju, gdje smo gubili 2:0 i došli do 2:2, a oni niti jednu ružnu riječ nikome nisu rekli. Oni uvijek pokazuju ljubav prema Veležu i zato je bilo bitno da im na ovaj način vratimo”, govori Dudić u intervjuu za SportSport.ba.

Na koji način ste motivisali igrače pred ovaj meč?

“Za ovakve utakmice ne treba posebna motivacija. Pohvalio bih momke za rad. Odradili smo dobro pripreme u Vogošći. Bez mene su odradili nekoliko treninga. Pohvalio bih također svoj stručni štab koji je odradio sjajan posao dok mene nije bilo. A što se motivacije tiče, nemoj se baviti nogometom ako se ne možeš motivisati ovakvom utakmicom. Imali smo i neke dodatne vidove motivacije, a i sam protivnik nam je pomogao, konkretno navijači Zrinjskog sa onim transparentima prije derbija kada su poručili igračima da ‘pobijede na livadi’. I to nam je bio dodatni motiv jučer”.

Kompletan intervju je na ovom linku

(StarMo)