Naslovnica Region Dubrovnik: Policija “izložila” preko 70 kg zapljenjenog kokaina

Dubrovnik: Policija “izložila” preko 70 kg zapljenjenog kokaina

269
dio pronađene droge

Dubrovnik — Dubrovačka policija izložila je u ponedjeljak novinarima 72,9 kg kokaina koje je zaplijenila nakon što je dovršila opsežno kriminalističko istraživanje u dolini Neretve, a koja je dio jedne od najvećih zapljena kokaina u posljednjih 20 godina.

Na području Opuzena u subotu navečer uhićene su tri muške osobe stare 35, 41 i 47 godina, od kojih dvije u samom kontejneru prilikom vađenja kokaina, a treća je čuvala stražu u neposrednoj blizini, rečeno je uz napomenu da su dvojica iz doline Neretve.

Protiv njih je podnesena kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sklopu zločinačkog udruženja i kasno sinoć su predani pritvorskom nadzorniku te se nalaze pod ingerencijom Uskoka, rečeno je na konferenciji za tisak u Dubrovniku.

Uskok je, pak, izvijestio da je na temelju kaznene prijave Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, pokrenuo istragu protiv trojice hrvatskih državljana rođenih 1974., 1986. i 1980. ) te da je od suca istrage zatražio da im odredi istražni zatvor.

Zaplijenjeni kokain, pakiran u 60 paketića, visoke je čistoće, njegova cijena na crnom tržištu kreće se oko između 35 i 40 tisuća eura za kilogram naveliko ili oko stotinu eura po gramu na malo, kazala je policija i procijenila da se radi o količini droge vrijedne od 50 do 70 milijuna kuna.


(StarMo)