Naslovnica Politika Duboko zahvalan: Čovićeva dobrodošlica za ukorenog ambasadora Izraela

Duboko zahvalan: Čovićeva dobrodošlica za ukorenog ambasadora Izraela

276

Mostar – Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i lider HDZ BiH, Dragan Čović, u četvrtak je učestvovao na ceremoniji na Židovskom groblju u Mostaru, na kojoj je “odao počast za 137 ubijenih mostarskih Židova”.

Čović je prisustvovao molitvi i polaganju vijenaca zajedno s ambasadorom Države Izrael Noalom Gel Gendlerom, te predsjednikom Židovske općine Mostar Amirom Gross Kabirijem.

Nakon posjete Židovskom groblju, Čović je održao “oproštajni sastanak s veleposlanikom Države Izrael”.

Čović je Gendleru “iskazao duboku zahvalnost za nesebičan doprinos razvoju odnosa između dviju država, ali i učvršćivanju odnosa između dviju zajednica”. Istaknuo je kako je Gendler “pokazao prijateljstvo prema Bosni i Hercegovini koje nikada neće biti zaboravljeno”.

Također, zvaničnici su zajednički istaknuli zadovoljstvo bilateralnim odnosima i gospodarskom suradnjom, naglašavajući nastavak jačanja partnerstva u svim područjima.

Ambasador Gendler je nadavno ukoren od strane vlastite države, zbog podrške Čoviću za izmjenu Izbornog zakona BiH. Odmah kasnije je imenovan i novi ambasador Izraela na njegovo mjesto.

(StarMo)