Naslovnica Život Dubai: Lakše do alkohola

Dubai: Lakše do alkohola

527
foto arhiva

Dubai — Dubai, jedan od sedam emirata UAE, donio je odluku o liberaliziranju zakona o prodaji alkohola turistima u trgovinama pod kontrolom države.

Odluka je donijeta pošto je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) prvi put nakon deset godina zabilježen značajan pad prodaje alkohola, kao i lošiji privredni pokazatelji, prenosi AP.

“Ujedinjeni Arapski Emirati suočavaju se s teškim izazovima, pošto promjene u ponašanju kupaca, kao i u demografiji počinju da daju efekte”, navodi firma za istraživanje tržišta Euromonitor International u posljednjem izvještaju.

Dubai, s jednom od najvećih avio kompanija u svijetu – Emirates- privlači posjetitelje iz cijelog svijeta u Burj Khalifu, najvišu svjetsku zgradu, kao i odmarališta na plažama duž Perzijskog zaljeva. Turisti posjećuju klimatizirane tržne centre, putuju SUV-ovima u pustinje i uživaju u brojnim restoranima.

Ujedinjeni Arapski Emirati prednjače u odnosu na susjedne zemlje u Perzijskom zaljevu kada je u pitanju potrošnja alkohola po stanovniku od 3,8 litara (1 galon) godišnje, prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, čak iako u taj prosjek ulazi Sharjah, jedan od sedam emirata UAE-a gdje je zabranjen alkohol.

(StarMo)