Naslovnica BiH Drvar: Srbi prijete “blokadom puta” zbog migranata

Drvar: Srbi prijete “blokadom puta” zbog migranata

487
foto arhiva- ilustracija

Drvar — Srbi će blokadom puta Drvar-Bosanski Petrovac spriječiti eventualno premještanje migranta iz Bihaća u srpsko selo Medeno Polje jer bi realizacija takve odluke predstavljala kršenje Aneksa sedam Dejtonskog mirovnog sporazuma, rekao je Srni predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH Đorđe Radanović.

Srbi koji žive u Drvaru i Bosanskom Petrovcu i oni koji su trenutno u Novom Sadu i Beogradu, a rodom su iz ovih krajeva, organizovaće se i blokirati put Drvar-Petrovac – rekao je Radanović Srni nakon što je Operativna grupa za pitanje migracija u Unsko-sanskom kantonu /USK/ zatražila hitno izmještanje migranata iz prihvatnog kampa “Vučjak” kod Bihaća i predložila da oni budu smješteni u Medeno Polje, kod Bosanskog Petrovca.

Radanović ukazuje da bi smještajem migranata u Medeno Polje “migrantska kriza bila približena i međuentitetskoj granici jer je to selo vazdušnom linijom udaljeno od Drinića, odnosno Republike Srpske ne više od tri kilometra”.

On kaže da bi realizacija tog plana “bila kršenje Aneksa sedam Dejtonskog mirovnog sporazuma i podsjetio da su svi nivoi vlasti obavezani da osiguraju uslove za život povratnika”.

“Biću tamo prvi sa svoje troje djece, kao i svi Srbi delegati u Domu naroda, načelnici četiri srpske opštine, jer branimo koncept povratka” – rekao je Radanović.

(StarMo)