Naslovnica Politika Drlje brani Bešlića od napada Džubura…

Drlje brani Bešlića od napada Džubura…

598
Dalibor Drlje

Mostar — Dalibor Drlje član ŽO HNŽ-a HDZ BiH stao je o odbranu gradonačelnika Mostara, Ljube Bešlića ustvrdivši da “ako je itko uradio na tome da Mostar bude jedinstven grad, onda je aktualni gradonačelnik”.

“I stoga ne stoje teze da Bešlić dijeli grad, odnosno preferira jedan dio grada”, rekao je za portal bljesak.info Drlje.

Drlje je komentarisao i posljednji istup Ahmeda Džubura, zastupnika Demokratske fronte u Federalnom parlamentu koji je gostovao na televiziji N1 rekavši “kako je posljednjim istupom očigledno da Džubur preko napada na Bešlića puca na mjesto gradonačelnika”.

“Žalosno, jadno i bijedno… tim riječima bih opisao linč u javnosti koji se sustavno provodi protiv mostarskog gradonačelnika Ljube Bešlića u posljednje vrijeme”, tvrdi Drlje.

Dodaje kako Džubur, “koji je inače i stručnjak iz oblasti poljoprivrede”, svojim istupima u javnosti jedino ima za cilj “predstaviti sebe kao borca za ljudska prava, a ocrniti Ljubu Bešlića za sve što ne valja i gradu”.

Džubur je nedavno u izjavi za N1 istakao kako je “nekada sa gradonačelnikom Mostara bio prijatelj, ali je onda došlo do niz razloga da se prestanu družiti”.

“Moj prijatelj Ljubo Bešlić, ne družimo se otkako je postao gradonačelnik jednog dijela grada i prijetio stanovnicima Uborka da će im rušiti kuće budući da su navodno nelegalno sagrađene”, ustvrdio je, između ostalog, Džubur.

(StarMo)