Naslovnica Region Drama u Zagrebu: Nestalo struje – Stali respiratori!

Drama u Zagrebu: Nestalo struje – Stali respiratori!

202
foto arhiva - ilustracija

Zagreb — Odjel s respiratorima u Kliničke bolnice Dubrava u Zagrebu, u jednom je trenu, u nedjelju, ostao bez struje, i respiratore se moralo pogoniti mehanički, ručno.

“U Primarnom respiracijskom intenzivističkom centru nestalo je struje, ugasili su se svi respiratori, ručno se nastavilo”, neslužbena je informacija koju smo dobili iz bolnice određene za glavni zagrebački Covid centar.

Potvrdio je to za portal 24sata novi predsjednik upravnog vijeća bolnice i njezin doktor dr. Silvio Bašić, dosadašnji državni sekretar u Ministarstvu zdravstva Hrvatske.

Ministar Vili Beroš je lično, kaže, s Elektrom sređivao da u bolnicu što prije dođu vanjski električari.

“Moje informacije su da je nestalo struje jer je iskočila sklopka, koliko shvaćam nastao je kratki spoj. Agregati se nisu palili zato što je nestao samo jedan mali strujni krug. Odmah su se ljudi snašli i spojili. Respiratori su ostali u jednom trenu bez struje, nisam sto posto siguran, ali tako su mi rekli da je, ali su odmah s produženim kablom spojili, i to je proradilo”, rekao nam je Bašić.

Ručno ventiliranje je uobičajeni postupak, nastavio je, ventilira se ručno pacijente i kad ih se zbog neke pretrage mora maknuti s respiratora.

(StarMo)