Naslovnica BiH Drama u SDP-u zbog Srebrenice: Magazinović podnio ostavku!

Drama u SDP-u zbog Srebrenice: Magazinović podnio ostavku!

279
Saša Magazinović

Sarajevo — Saša Magazinović podnio je ostavku na funkciju predsjednika Glavnog odbora SDP-a.

“Nastaviću davati svoj doprinos SDP-u jednakim intenzitetom kao i do sada. Ova odluka ima veze samo sa mnom i nije dio ničega što bi mogli drugačije interpretirati, naveo je – prenosi N1.

“Nikada me moje ime nije sprječavalo da kao i svaki drugi čovjek zdravog srca i uma, osjećam ogromnu bol zbog Srebrenice. Isto tako me nikada pripadnost nekoj grupi nije sprječavala da razlučim dobro od lošega, pa i onda kad je loše tu, među nama. Ovaj put loše je među nama. Greške su velike, a borba za njihovo ispravljanje mora biti daleko veća. Moja odgovornost je moralna. Bez ikakve namjere, bez ikakve želje – u trenucima kada čovjek vodi svoje borbe i proživljava vlastite gubitke, dogodi se da ostavi otvoren prostor koji je do tada štitio. Moramo se učiti odgovornosti. Moramo konzumirati evropsku demokratsku kulturu. Ne smijemo se praviti da nas se ne tiče. Trebamo prestati okretati glavu od problema. Kada se dese krupne greške, nije baš da se možemo ponašati kao da je sve u redu”, naveo je Magazinović.

Dodao je kako je njegpova ostavka je “isključivo lični moralni čin kojim šaljem poruku poštovanja prema Srebrenici, ali i SDP-u, onakvom kakav bi trebao biti, stoji na kraju obraćanja Magazinovića”.

 

(StarMo)