Naslovnica Region Drama u Saboru RH: Opozicija napustila Sabornicu

Drama u Saboru RH: Opozicija napustila Sabornicu

314
foto arhiva

Zagreb — Saborska oporba napustila je u srijedu sabornicu uoči glasanja o amandmanima na predloženi državni proračun za 2021. poručivši kako neće sudjelovati u glasanju jer zastupnici većine nisu sudjelovali u raspravi i izjašnjavanju o tristotinjak mahom amandmana oporbe – javlja HRT.

Na početku sjednice klubovi zastupnika zatražili su stanku, nakon čega je oporba napustila sabornicu.

– Nažalost, vladajući su pokazali na koji način razumiju suradnju i na koji način kad se Hrvatska i svijet suočavaju vjerojatno s najvećom mirnodopskom krizom nakon Drugog svjetskog rata pokazuju spremnost da iz te krize izađemo. A ta suradnja se svela na to da su prihvatili samo 3 ili 4 amandmana, a sve ostalo su odbili, rekao je Peđa Grbin, predsjednik SDP-a.

Od 331 amandmana Vlada je prihvatila samo nekoliko, ni jedan suštinski, čime je pokazala potpuno nerazumijevanje situacije u kojoj se država nalazi, rekao je Peđa Grbin (SDP).

Isto je najavio i Miroslav Škoro (DP). Predstavnici većine gotovo da nisu htjeli sudjelovati u raspravi, to je nastavak djelovanja trgovačko-uhljebničke koalicije, ne trebamo imati “mletačku koncepciju” prihvaćanja proračuna, poručio je.

– Odbijanjem gotovo svih oporbenih amandmana pokazali ste da ste najpametniji, razumijete zašto ne treba ulagati u infrastrukturu, pojačavati dječje doplatke vi razumijete, mi ne razumijemo, rekao je vladajućima Božo Petrov (Most) i poručio im kako im danas “nitko ne zavidi na znanju koje imaju”. Iskoristili ste ga samo da vama bude dobro, poručio je vladajućima.

Petrov je nakon izlaska iz Sabora rekao kako je neprihvatljivo da od 300 amandmana gotovo sve, njih čak 297, Vlada odbije.

(StarMo)