Naslovnica Mostar Dr. Kvesić o “geostrateškoj važnosti Hrvata u BiH”

Dr. Kvesić o “geostrateškoj važnosti Hrvata u BiH”

1625
Ante Kvesić

Mostar — Trenutačno imamo opreme za sljedećih desetak dana. Svakoga dana radimo na tome. Planiramo, dogovaramo i u svakoj situaciji imamo plan “B” i plan “C” – kazao je u razgovoru za bh izdanje Večernjeg lista direktor SKB Mostar Ante Kvesić.

Dodao je i kako “javnost mora znati da je glede opreme na tržištu sveopći nered”.

– Ona najbolja (oprema op.aut.) nedostupna je za kupiti nama u BiH, a ova druga koju kupujemo dolazi u toliko različitoj kakvoći da sve skupa iziskuje prilično veliki oprez, dodao je Kvesić.

Kada je u pitanju stručni kadar naveo je kako “najvećim uspjehom svoga rukovođenja SKB-om Mostar” smatra stav i politiku koju vodi kada je u pitanju ulaganje u kadar.

– Možete napraviti novu zgradu, kupiti opremu i množiti je, ali ako nemate ljude koji znaju raditi, onda nemate ništa. Svake godine šaljemo ljude na specijalizaciju, a meni su upravo znali spočitavati da pretjerujem u broju specijalizacija. Ja sam i namjerno pretjerivao zato što sam nakon rata imao iskustvo da kada ih pošaljemo 70 na specijalizaciju, vrati nam ih se 50. Tako ćemo nastaviti i dalje, rekao je Kvesić.

On se osvrnuo i na nedavnu pomoć Vlade RH za SKB, rekavši da to “u konačnici znači manji broj pacijenata koji će iz BiH završiti u RH”.

“Geostrateška važnost hrvatskog naroda u BiH za RH trebala bi biti svakom dobronamjernom žitelju Hrvatske kristalno jasna” – naglašava Kvesić.

Prvi čovjek SKB Mostar naglašava i da je “Hrvatska uvijek bila uz nas i to treba reći, pa čak i ako se netko i ljuti ili daje zlonamjerne komentare, a toga će, nažalost, uvijek biti”.

(StarMo)