Naslovnica Mostarski izbori 2020 Dr Kordić na Buni: Otvoren spomenik “13. srpanj”

Dr Kordić na Buni: Otvoren spomenik “13. srpanj”

380

Mostar — U nedjelju u poslijepodnevnim satima, Bunu je posjetila delegacija Gradskog odbora HDZ-a BiH predvođena predsjednikom Slavenom Zeljkom i nosiocem liste HDZ-a BiH za Grad Mostar dr. Mariom Kordićem, saopšteno je iz HDZ-a Mostar.

U delegaciji su bili nosilac liste HDZ-a BiH za gradsko područje Jug Kažimir Milićević te ostali kandidati s liste HDZ-a BiH za gradsko područje Jug Ivana Petrović, Davor Barišić, Tanja Hadžimusić, te kandidatkinja na gradskoj listi HDZ-a BiH s Bune Vanja Maslać.

Održana je mala svečana ceremonija otvaranja spomenika koji su sagradili veterani HVO Buna u spomen braniteljima i nazvali ga po spomen danu „13. srpanj“, a visoka delegacija je odala počast žrtvi poginulih branitelja.

“Nakon toga je uslijedilo prigodno obraćanje i druženje s prisutnim građanima, odaslane su poruke kojima su pozvani svi građani da izađu na predstojeće izbore, ukazano je na potrebu da ostanemo zajedno i da gradimo puno ljepšu i bolju Bunu kakvu je pamtimo da je bila oduvijek, te da joj damo jedno novo ruho i novo svijetlo i samim time da stvorimo kvalitetniji život i sigurnost za sve stanovnike Bune”, stoji u saopštenju.

(StarMo)