Naslovnica Mostar Dr. Kordić: Maksimalan oprez nikad potrebniji!

Dr. Kordić: Maksimalan oprez nikad potrebniji!

276
dr. Mario Kordić

Mostar — Direktor Doma zdravlja Mostar dr. Mario Kordić rekao je da su predstojeće dvije sedmice “iznimno važne”, te da je zbog toga posebno važno da se građani uozbilje, “odnosno da ne krše izrečene mjere zabrane”.

“Maksimalan oprez je nikad potrebniji. Mnogo je ljudi koji imaju blage ili nikakve simptome, a već su zaraženi. Ukoliko se građani tokom predstojeće tri sedmice ne budu pridržavali, na koncu možemo imati ružan scenario. Zato budite odgovorni, ostanite kući, zovite ljekare ako vam zatrebaju, jer vaše zdravlje ne zavisi od civilne zaštite, ni štaba, već od vas samih. Nemojte često gledati informativne programe. Zaboravite na brojke, gledajte dobre filmove i budite sa porodicom”, poručio je Kordić.

Tokom posljednja 24 sata u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar ukupno je testiran 121 uzorak, među kojim je 15 bilo pozitivnih. Osam novih slučajeva zabilježeno je u Mostaru, pet u Čitluku i po jedan u Konjicu i Jablanici.

Krizni štab jutros je objelodanio odluku da osobe starije od 65 godina mogu napustiti svoj dom kako bi preuzeli penzije, kao i da je dozvoljeno kretanje mlađima od 18 godina, ali samo u automobilima.

(StarMo)