Naslovnica Mostarski izbori 2020 Dr. Guzin u Narodnoj biblioteci Mostar: To je pravo bogatstvo!

Dr. Guzin u Narodnoj biblioteci Mostar: To je pravo bogatstvo!

220
Guzin i Prguda

Mostar — Dr. Zlatko Guzin, kandidat Koalicije za Mostar 2020, u okviru predizborne kampanje, koja je fokusirana na interakciju s građanima, posjećuje ustanove i institucije koje njeguju kulturu i tradiciju Mostara.

Tradiciju grada, koji je vijekovima prepoznatljiv po ljudima od pera, prvenstveno pjesnicima i književnicima, čuva Narodna biblioteka Mostar.

Nakon obilaska biblioteke i razgovora s Rasimom Prgudom, direktorom ove ustanove, dr. Guzin ističe da Narodna biblioteka Mostar, uprkos tome što je nakon posljednjih nemilih događaja morala početi od nule, raspolaže impozantnim književnim fundusom koji svjedoči da je Mostar od najstarijih vremena bio inspiracija brojnim ovdašnjim književnicima, koji su utjecali na oblikovanje kulturnog života, ne samo Mostara, već i regije.

– Fundus kojim raspolaže Narodna biblioteka Mostar je pravo bogatstvo. Posebno me dojmila zbirka koju je biblioteci donirala porodica našeg Zdravka Grebe. Kako sam se lično uvjerio, biblioteka raspolaže i sa značajnom kolekcijom knjiga za slijepe i slabovidne osobe. Raduje me što se u Mostaru zadržala i sve više se razvija kultura čitanja jer Mostar je, između ostalog, poznat i po tome. Siguran sam da će ovaj grad zadržati kult lijepe riječi, istakao je dr. Guzin.

 

(StarMo)