Naslovnica Region Dotle je došlo? Srbijanska ministarka kritikuje političare, zbog podrške Putinu i Rusiji!

Dotle je došlo? Srbijanska ministarka kritikuje političare, zbog podrške Putinu i Rusiji!

365
Zorana Mihajlović

Beograd — Potpredsjednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović ocijenila je da su pojedini političari koji su 9. maja bili na manifestaciji “Besmrtni puk” pomiješali Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope “sa danom kada treba da pruže podršku predsedniku Rusije Vladimiru Putinu”.

“Srbija se jasno odredila prema ratu u Ukrajini, između ostalog i glasanjem u UN i osudom rata i velika je greška da se simbolika koju cijeli svijet prepoznaje kao agresorsku prikazuje u Beogradu na dan kada je Evropa postala slobodna. To nije patriotski prema svojoj državi, ali je nažalost tako”, rekla je Mihajlović, navodi se u saopštenju resornog ministartva.

U Beogradu je 9. maja šestu godinu zaredom održan marš pod nazivom “Besmrtni puk”, u znak obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom i nacizmom.

Šetnju su ove godine obeležili simboli podrške invaziji Ukrajine, a prisustvovali su joj pojedini zvaničnici.

Na čelu kolone, na kom je bio veliki transparent “Besmrtni puk Beograd”, figura predsjednika Rusije Vladimira Putina od kartona, kao i veliko latinično slovo “Z”, bili su ruski ambasador u Srbiji, Aleksandar Bocan-Harčenko i funkcioner Socijalističke partije Srbije i direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović.

Od spomenika Vuku Karadžiću do spomenika Oslobodiocima Beograda šetali su i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, ministar bez portfelja Nenad Popović i predsjednik Narodne skupštine i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić. Prisustvovala je i ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević.

Maršu su se pridružili i predsjednica stranke ‘Zavetnici’ Milica Đurđević Stamenkovski i funkcioner pokreta Dveri Ivan Kostić.

 

(StarMo)