Naslovnica Mostar Donja Mahala: Otkriven spomenik borcima Armije RBiH

Donja Mahala: Otkriven spomenik borcima Armije RBiH

268
foto: Klix.ba

Mostar — U sklopu obilježavanja 30. godišnjice formiranja Armije Republike BiH obnovljen je spomen-kompleks u mostarskom naselju Donja Mahala gdje je svečano otkriven spomenik borcima koji su u odbrani domovine dali svoje živote.

Spomenik je napravljen od kamena teškog četiri tone s uklesanim grbom Armije Republike Bosne i Hercegovine i natpisom “Četvrti korpus”, što je jedan u nizu spomenika u čast herojima poginulim za odbranu Mostara, piše Klix.ba.

Svečanost je organiziralo Udruženje građana “Sinovi Mahale” koje je u povodu ove svečanosti obnovilo i parke šehida i spomen-sobu agresije na Mostar u kojoj su izloženi ratni eksponati i fotografije koje obuhvataju period od ratne 1993. do 1995. godine.

Predsjednik Udruženja Dževad Pašić kaže kako je ovaj objekat napravljen 2018. godine zašto je zahvalan svima onima koji su na bilo koji način pomogli u njegovoj realizaciji.

Cilj je bio kako kaže da svi oni koji znaju za rat u Mostaru, a nisu u njemu učestvovali, prilikom ulaska u spomen sobu doznaju šta se tada događalo.

(StarMo)