Naslovnica Mostar Donacija zaštitne opreme za bolnicu “Dr. Safet Mujić”

Donacija zaštitne opreme za bolnicu “Dr. Safet Mujić”

183

Mostar — Kantonalnoj bolnici “Dr. Safet Mujić” Mostar u ponedjeljak je uručena zaštitna oprema u vrijednosti od oko 22 hiljade maraka, osigurana iz Saveznog budžeta Njemačke.

Riječ je o monitorima B105 (3 komada), hirurškim zaštitnim maskama (1.000 komada), sredstvima za dezinfekciju prostora i ruku te nesterilnim rukavicama (1.000 komada) u vrijednosti od 22.539,15 maraka.

Projekt nabavke opreme uspješno je proveden uz pomoć Njemačke humanitarne organizacije Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) u BiH.

Donaciju Kantonalnoj bolnici “Dr. Safet Mujić” Mostar uručio je direktor ASB-a za jugoistočnu Evropu Elmir Bojadžić, a uime Bolnice Mostar donaciju je preuzeo v.d. pomoćnik direktora za medicinsku djelatnost internističkih i dijagnostičko – terapeutskih grana prim. dr. Ibro Obradović, prenijeli su bh. portali, pozivajući se na Fenu.

Direktor ASB-a za jugoistočnu Evropu izrazio je zahvalnost Saveznom budžetu Njemačke iz kojeg je od početka pandemije humanitarnoj organizaciji ASB odobreno oko 430.000 eura, što, kako je kazao, nije slučajno jer je ASB od početka posvećen podršci medicinskom sektoru.

Inače, za pomoć bolnicama u BiH iz Saveznog budžeta Njemačke izdvojeno je 60.000 eura.

Podsjećanja radi, juče je donacija uručena i Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar i to u zaštitnoj opremi u vrijednosti od gotovo 22 hiljade maraka, osigurana direktno iz Saveznog budžeta Njemačke.

Riječ je o zaštitnim maskama Drager (800 komada), jednokratnim odijelima (2120 komada) i nesterilnim rukavicama (15.000 komada) u vrijednosti od 21.892,10 maraka.

Projekt nabavke opreme uspješno je takođe proveden uz pomoć Njemačke humanitarne organizacije Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) u BiH.

(StarMo)