Naslovnica Mostar Donacija Muftijstva mostarskog za Sabornu crkvu

Donacija Muftijstva mostarskog za Sabornu crkvu

557
muftija Dedović i Vladika Dimitrije

Mostar — Mostarski muftija Salem Dedović posjetio je u četvrtak gradilište Saborne crkve u Mostaru gdje je službenu delegaciju Mostarskog muftijstva i Medžlisa Islamske zajednice (IZ) Mostar primio vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije.

Vladika je visoke zvaničnike IZ-e upoznao sa dinamikom radova i aktivnostima koje sprovode kako bi Mostaru ponovo, u punom i funkcionalnom kapacitetu, bio vraćen jedna od prepoznatljivih simbola.

Muftija Dedović je vladiki Dimitriju uručio novčanu donaciju i poželio uspješan nastavak radova – piše na zvaničnoj internet stranici Muftijstva mostarskog.

Vladika Dimitrije se zahvalio muftiji, ne samo na ovom gestu doniranja novčanih sredstava, već i za ukupan njegov angažman na razvijanju dobrih međureligijskih odnosa u Hercegovini.

“Veliku radost nam pričinjava što imamo priliku na ovakva način sarađivati sa muftijom. Izražavamo našu veliku zahvalnost za sve što on čini i za ovu donaciju, i uopšte za njegov način ophođenja i osjetljivost koju pokazuje. Mi smo, ipak, javne ličnosti, mi osim propovjedi našim vjernicima imamo odgovornost za ovu državu u kojoj živimo i za međunacionalne i međuvjerske odnose. Našoj javnosti znači mnogo kad se na ovakva način susretnemo i sarađujemo”, kazao je vladika.

“Ovaj hram obnavlja se uz našu želju, htjenje i čestitke na ponos svih nas, svih građana Mostara. Mi se radujemo tome i htjeli smo još jednom našim prijateljima uručiti našu simboličnu novčanu donaciju”, kazao je muftija Dedović podsjetivši kako je prvu donaciju u ime Islamske zajednice za obnovu Saborne crkve Eparhiji uručio njegov prethodnik muftija Seid ef. Smajkić.

(StarMo)