Naslovnica BiH Donacija BH Telecoma bolnici u Goraždu

Donacija BH Telecoma bolnici u Goraždu

391

Sarajevo — Kompanija BH Telecom uručila je Kantonalnoj bolnici Goražde donaciju od 28.800 KM, za nabavku jednog hemodijaliznog aparata.

Direktorica Kantonalne bolnice Goražde Nermina Kamenica zahvalna je za donaciji, ali i za saradnju koja je s kompanijom BH Telecom potvrđena nebrojeno puta.

– Osim podrške kroz donacije, ne možemo zaboraviti ni pomoć i podršku u procesima obnove koju BH Telecom pruža Kantonalnoj bolnici Goražde i cijelom Bosansko-podrinjskom kantonu. U toku je tenderska procedura za nabavku hemodijaliznog aparata, a kupovinom tog aparata u Kantonalnoj bolnici Goražde će značajno biti poboljšan i unaprijeđen rad u dijaliznom centru čija je izgradnja u toku. Otvaranje dijaliznog centra pri Kantonalnoj bolnici Goražde i nabavka hemodijaliznog aparata uveliko će biti od pomoći, kako pacijentima koji svakodnevno putuju za Sarajevo, tako i za cijeli Kanton – izjavila je direktorica Kamenica.

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman istakao je da je kompanija BH Telecom u prvim danima pandemije korona virusa hitno reagirala i donirala milion KM kantonalnim i općim bolnicama, za nabavku potrebne medicinske opreme. Podrška tu, kaže, nije stala.

– Jedna od bolnica kojoj je uručena donacija u iznosu od 200.000 KM je i Kantonalna bolnica Goražde. Oni su tu donaciju iskoristili za nabavku jednog sanitetskog vozila, deset pacijent monitora, anesteziološkog aparata, defribilatora, hirurškog abdominalnog seta i druge potrebne opreme koja je bila neophodna za rad bolnice i adekvatnu brigu o pacijentima. I dalje nastojimo pružiti podršku, koliko možemo. Nadam se da će i ova donacija i nabavka potrebnog aparata pomoći pacijentima u Bosansko-podrinjskom kantonu i olakšati njihovo liječenje – rekao je Kahriman, saopšteno je iz BH Telecoma d.d. Sarajevo.

(StarMo)