Naslovnica Mostar Dom zdravlja Stari grad: Za sedam dana 156 novozaraženih

Dom zdravlja Stari grad: Za sedam dana 156 novozaraženih

303

Mostar — Sve teža je epidemiološka slika na području koje pokriva Javna ustanova Dom zdravlja Stari grad Mostar, saznaje se iz te institucije.

“Nažalost, jutros smo imali 33 pozitivna pacijenta na koronavirus (SARS CoV-2) i rezultati nisu još kompletirani. Od 33 pozitivna pacijenta imamo 5 djece koja pohađaju predmetnu nastavu i jedno dijete koje pohađa razrednu nastavu”, naveli su izvori iz JU Dom zdravlja Stari grad Mostar.

Navode kako je ukupan broj pozitivnih na Covid-19 od prošlog ponedjeljka, 11. oktobra do ovog ponedjeljka, 19. oktobra 156.

“Gotovo da nema institucije iz javnog sektora da nema pozitivnoga radnika na SARS CoV-2, a također bilježimo i povećan broj novozaraženih u privatnom sektoru, kao i populacije starije životne dobi”, ističu iz JU DZ Stari grad Mostar.

Napominju da se očekuje još 125 analiza sa mikrobilogije, te se vjeruje da će broj pozitivnih na koronavirus (SARS CoV-2) biti još veći.

“Apelujemo na građane da se ponašaju u skladu sa epidemijom, i da se pridržavaju epidemiloških mjera koje su propisane”, naveli su iu JU Dom zdravlja Stari grad Mostar.

(StarMo)