Naslovnica Mostar Dom zdravlja Stari grad Mostar uspostavio saradnju sa Sarajevom

Dom zdravlja Stari grad Mostar uspostavio saradnju sa Sarajevom

141

Sarajevo — Delegacija Doma zdravlja Stari Grad Mostar predvođena direktorom Edinom Kapetanovićem posjetila je danas Javnu ustanovu (JU) Dom zdravlja Kantona Sarajevo (KS) (JUDZKS) gdje su sa direktorom ove ustanove Abelom Baltićem i njegovim saradnicima razgovarali o uspostavljanju saradnje.

“Drago nam je što ste vi prvi dom zdravlja sa kojim ćemo zvanično uspostaviti saradnju. Vi ste najveći dom zdravlja u našoj državi i imamo mnogo emocionalnih i racionalnih razloga zbog kojih želimo saradnju. Mnogo stvari znamo o vama i vašem radu i želimo da iz ovog ishodimo dobre stvari koje će i nama u perspektivi biti od koristi”, rekao je Kapetanović u ime mostarske delegacije.

Baltić se zahvalio delegaciji iz Mostara, te izrazio želju da se iz svega toga razvije dugogodišnja uspješna saradnja.

“Siguran sam da dijelimo 99 posto problema u obavljanju ovako humanog posla. Važna nam je razmjena iskustava i perspektiva u okviru koje na nekim poljima možemo dati zajednički doprinos. Ovdje najviše mislim na segment edukacije. Otvoreni smo za bilo koji vid saradnje”, istakao je Baltić.

Gosti iz Mostara su se najviše interesovali za iskustva JU Dom zdravlja KS u vrijeme dvogodišnjeg perioda pandemije Covid-19. Baltić i predstavnici menadžmenta su govorili o tom teškom periodu, gdje je još jednom istaknuto da je JU Dom zdravlja KS bila nosilac borbe protiv Covid-19, saopćeno je iz Press službe JUDZKS, prenose u srijedu bh. portali, koji se pozivaju na agenciju Fena.

(StarMo)