Naslovnica Mostar Dom zdravlja Mostar: Tri dana masovne imunizacije

Dom zdravlja Mostar: Tri dana masovne imunizacije

386

Mostar — U ponedjeljak 9. augusta 2021. godine, utorak 10. augusta i srijedu 11. augusta, u periodu od 8 do 12 sati, te od 16 do 20 sati održavat će se dani otvorenih vrata za vakcinisanje protiv koronavirusa bez prethodnog naručivanja.

To su u četvrtak najavili iz Doma zdravlja Mostar, koji se nalazi na Bulevaru.

Naime, pristigle su veće količine vakcina proizvođača AstraZeneca, te je Dom zdravlja Mostar napokon u mogućnosti organizirati jedan ovakav niz dana masovnijeg vakcinisanja.

Vakcinisanje će se obavljati u prostorijama Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosače, ulaz od parkinga, a vakcinisati se može svaka osoba iz HNK, bez obzira na zdravstveno osiguranje ili mjesto prebivališta unutar kantona.

“Svaka osoba dužna je prije dolaska na vakcinaciju posavjetovati se sa svojim ljekarom kako bi ljekar procijenio da li se može vakcinisati”, navode iz Doma zdravlja.

Naglašavaju kako je vakcinacija jedini do sada poznat efektivan način zaštite od ozbiljne forme COVID-19.

“Naša iskustva i iskustva naših pacijenta koji su vakcinisani su dokaz kako proces vakcinacije prođe lagodno, kako su nuspojave ukoliko se jave najčešće simptomi nalik gripi, te da se nakon vakcinisanja osjećaju rasterećeno, slobodno i ponosno sto su dio globalnog društva koje hrabro djeluje proaktivno, a ne reaktivno na najveću svjetsku zdravstvenu krizu u novijoj historiji”, saopšteno je iz Doma zdravlja.

(StarMo)