Naslovnica Politika Dodikova kćerka kuha – Vlada RS plaća

Dodikova kćerka kuha – Vlada RS plaća

683

Banja Luka — Građani Republike Srpske platiće skoro 25.000 KM Gorici Dodik, kćeri Milorada Dodika, za hranu i piće koju su prošle godine u njenom restoranu “Agape” u centru Banjaluke, konzumirali članovi Vlade RS.

Prema saznanjima portala CAPITAL, Ugostiteljski servis Vlade Republike Srpske je sa ovim ugostiteljskim objektom u martu prošle godine skopio ugovor za posluživanje hrane u iznosu od 24.189 KM.

Iako je ovaj restoran otvoren tek prije nekoliko godina, jedan je od omiljenih za ovdašnje biznismene, javne ličnosti iz sportskog i kulturnog života ali i političare u vrhu vlasti.

Tako je na primjer u 2018. godini sa 24 zaposlena radnika prijavljen prihod od 1,58 miliona maraka i dobit od 359.843 KM, što je rezultat sa kojim se malo koji lokal u najvećem gradu Srpske može da pohvali.

U “Agape-u” često može da se vidi i Milorad Dodik, član predsjedništva BiH koji uživa da u njegovom ambijentu provodi slobodno vrijeme.
Gorici Dodik u vođenju biznisa pomaže njena snaha Ivana koja je ravnopravan partner. Ona je supruga njenog brata Igora koji je kao i ostatak porodice posvećen preduzetništvu.

On je prema priznanju svog oca Milorada usko povezan sa kompanijom “Prointer”, a koja sa institucijama Republike Srpske sklapa poslove vrijedne na desetine miliona maraka.

(StarMo)