Naslovnica Politika “Dodikova politika opasna po RS”

“Dodikova politika opasna po RS”

147
Milorad Dodik

Sarajevo/Beograd — Dušan Janjić, koordinator beogradskog Foruma za etničke odnose, ocijenio je da je “totalitarna politika koju vodi Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, postala disfunkcionalna i opasna za Republiku Srpsku”, dok je Srećko Latal, regionalni urednik BIRN-a, rekao da će posljedice njegove ekonomske politike biti veoma teške po taj entitet.

“U posljednje tri godine je postao klasičan primjer klasičnog etnonacionalizma izvan Srbije”, istakao je Janjić, javlja televizija N1.

Janjić podsjeća da je Zakon o nepokretnoj imovini RS najavljen prije par godina, kada su, kako je ocijenio, “Dodik i vlasti Republike Srpske krenuli putem secesije”.

“Tu treba da se riješi pitanje svojine nad šumama, rijekama, rudnicima i drugom imovinom. To je jedno pitanje, ako čitate Dejtonski sporazum, koje bi trebalo da je riješeno. Jer je u sukcesionom procesu učestvovala BiH, a ne entiteti. Međutim, u međuvremenu je mnogo toga davano u zakup, ne samo od Republike Srpske, nego i od nepostojećeg kantona Herceg Bosna. Mnogo se od tih hektara našlo i kao hipoteke”, ukazuje Janjić.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)