Naslovnica Politika Dodik zabrinut: “Opasna stvar” za RS…

Dodik zabrinut: “Opasna stvar” za RS…

400
Milorad Dodik

Banja Luka — Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je “u rukama lidera SDS-a i PDP-a Mirka Šarovića i Branislava Borenovića opasna stvar za Republiku Srpsku”, navodeći da se “čeka da SDA da saglasnost za izmjene Poslovnika o radu Predstavničkog doma parlamenta BiH koje su oni predložili”.

“Biće zanimljivo vidjeti da li će SDS i PDP glasati za pomenute stvari. Vidjećemo da li će proći izmjene Poslovnika, pretpostavljam da je to moguće, jer su se sve bošnjačke partije okupile oko toga i samo su protiv SNSD i HDZ. Ukoliko SDA uđe u tu vrstu priče, stvara se mogućnost za neku većinu” – istakao je Dodik.

On je za ATV rekao da je SNSD delegirao svoje članove za popunu komisija u Predstavničkom domu da bi spriječio promjene Poslovnika sve dok za to ne bude postojao opšti konsenzus političkih predstavnika Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, SNSD je to uradio nevoljno slušajući, između ostalog, objašnjenja iz SDS-a i PDP-a, koji su izmjene Poslovnika inicirali pod plaštom navodnog deblokiranja Predstavničkog doma i sredstava za velike projekte koja su na čekanju.

Izmjene Poslovnika, podsjetio je Dodik, ranije su predlagali i visoki predstavnik, ali i SDA koja je tražila deblokadu Predstavničkog doma, a krajnji cilj je bio da bude marginalizovana Srpska.

“To je uspješno zaustavljeno, a onda je dogovoreno da to uradi SDS. Ne mislim da je to politika te stranke, već Mirka Šarovića. Bez obzira na to šta pričao, on definitivno vodi SDS ka izdaji srpskih nacionalnih i državnih interesa. Poznat je i po tome što je u Narodnoj skupštini kao ministar na nivou BiH rekao da ga ne zanimaju stavovi parlamenta Srpske. I sada se to vidi” – istakao je Dodik.

(StarMo)