Naslovnica BiH Dodik za ruske medije: RS ne vjeruje Zapadu

Dodik za ruske medije: RS ne vjeruje Zapadu

118
Milorad Dodik

Banja Luka — Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da Republika Srpska “ne vjeruje ni Visokom predstavniku ni zapadnom dijelu međunarodne zajednice, jer u proteklih 20 godina nije dobila nikakve prijedloge osim stalnih zahtjeva da je kazne”.

“Nijedna mjera koju su u BiH preduzeli visoki predstavnik i Zapad nije bila u korist Republike Srpske”, rekao je Dodik u intervjuu za rusku Federalnu novinsku agenciju /FAN/.

Dodik je rekao da je Republika Srpska od Zapada dobijala neznatnu vrstu pomoći isključivo u formi kredita, navodno zbog toga što su Radovan Karadžić i Ratko Mladić bili na slobodi.

“Sve što smo mi koristili bili su krediti koje sada vraćamo, nismo dobili nikakvu bespovratnu pomoć ili bilo šta što bi nas, na neki način, obavezivalo. Iz svih njihovih izjava i poteza prema nama za proteklih više od 20 godina, logično je zaključiti da njihova politika vodi ka tome da Rrpubliku Srpsku liše njenih nadležnosti. Nema potrebe da nam se to direktno kaže, jer je jasno vidljivo”, naglasio je Dodik.

(StarMo)